Get Adobe Flash player

 

Litoralul Kotor

 

Având în vedere că se găseşte în cea mai adâncă parte a Golfului Boka Kotorska, nu posedă plaje nisipoase lungi care înfrumuseţează alte zone ale litoralului muntenegrean.
 
Morinj 
Plajă nisipoasă şi pietroasă, lungă de 1 000 m şi lată de 15 m, în spatele căreia există o atracţie naturală: un canal retras, care dispune de marină. Plaja se găseşte pe promontoriu, sub autostradă. În apropierea ei se află izvoare de apă dulce, cu vechi mori de apă transformate în restaurante ambientale exclusive.
 
Risan 
Plaja Risan se găseşte în partea de ţărm dintre Risan şi Strp. Este pietroasă, lungă de 1 000 m, lată de 10 m, potrivită pentru turismul terapeutic şi recreativ. În apropiere se află hotelul „Teuta”.
 
Bajova kula 
O plajă atractivă şi loc preferat de către cetăţenii Kotorului. Numele şi l-a primit după legendarul erou Bajo Pivljanin, care a construit un turn pentru a avea un loc de retragere între războaie. Se află pe drumul înspre Perast, este pietroasă, lungă de 60 m, cu o apă marină deosebit de limpede şi de curată. În spate se află o vegetaţie luxuriantă de arbust de laur, al cărui miros completează bucuria înotului şi a statului la soare. Într-o parte a plajei se găseşte un port mic, unde cei din Kotor şi cei care iubesc acest loc îşi leagă ambarcaţiunile. Aici se poate veni pe mare sau pe uscat.
 
Orahovac 
Este, de asemenea, un loc favorit al celor din Kotor. Plaja e însorită de-a lungul întregii zile, iar apa mării e curată, cristalină. Se găseşte în apropiere de Kotor, înspre Perast. Este pietroasă, lungă de 1 000 m şi deosebită o face zona din jur – o asociere armonioasă a ţărmului şi mării cu pontoanele şi casele marinăreşti făcute din piatră, înconjurate de plante mediteraneene luxuriante. La fel ca plajele din vecinătate, şi aceasta dispune de o apă deosebit de curată, lucru dovedit şi de câmpurile marine pentru cultura scoicilor comestibile.
 
Markov rt 
Este una dintre cele mai cunoscute locaţii pentru turismul balnear şi de reabilitare. Are o plajă deosebit de bine amenajată, folosită îndeosebi de clienţii de hotel. Plaja este pietroasă, lungă de 1 000 m, iar lângă ea se află o colonie hotelieră de tip bungalow. Markov rt se află pe drumul dintre Prčanj şi Stoliv, în partea kotoriană a Golfului Boka Kotorska. 
 
Žukova 
Vale ce aparţine localităţii Donji Grbalj şi reprezintă una dintre atracţiile acestei părţi a ţărmului. Ea însăşi este un centru al altora mai mici, care gravitează în jurul ei,. Până la ea se ajunge pe un drum de macadam, care completează ambientul naturii neatinse. Ţărmul este înclinat uşor  înspre mare, pietros, lung de 200 m, iar în spate e acoperit de un machi des.
 
Trsteno 
Valea Trsteno reprezintă una dintre cele mai frumoase plaje din zona Donji Grbalj şi se află printre cele mai frumoase nouă plaje ale litoralului muntenegrean. Este adânc retrasă în uscat şi ferită astfel de valurile mari şi de vânturi. Loc retras, ţărmul lung de 200 m, acoperit cu nisip fin, cu o mare limpede şi albastră-azurie, cu un fund marin nisipos, cu un mediu înconjurător neatins de mâna omenească, este doar o parte a ceea ce vă aşteaptă pe plaja Trsteno. Până aici se poate ajunge pe o şosea asfaltată prin care Trsteno este legată, peste valea Jaz, de şoseaua magistrală Herceg-Novi – Bar.
 
Bigovo 
Valea Bigovo aparţine şi ea de Donji Grbalj şi se află pe drumul dintre Budva şi Tivat. Este adânc retrasă în uscat şi datorită acestei poziţii a fost cândva port pescăresc în care se adăposteau pescarii pe timp de furtună. Astăzi este o aşezare-port permanent locuită, cunoscută prin nămolul terapeutic descoperit chiar la capătul golfului Bigovo, prin plaja pietroasă, prin peştii gustoşi şi altele.
 
 
Your rating: None Average: 10 (1 vote)

Etno parc Terzića Avlija

Etno parcul Terzića Avlija - Zlakusa - Serbia

Imagini aleatoare

Njeguši - biserică

Contor

 • Site Counter: 18,679
 • Published Nodes: 169
 • Since: 2016-07-19 20:22:22
 • Visitors:
  • Today: 4
  • This week: 5
  • This month: 53
  • This year: 238